MTB tocht, 4 juni

Net terug van een (te korte) vakantie was ik volgens Silvia de aangewezen persoon voor het vastleggen van de tocht van vandaag. Er stond een select gezelschap aan de start met maar liefst 4 vertegenwoordigers van de 25-jarige Bergse Plaat t.w. Gilbert, Gerco, René v O. en ondergetekende. Roosendaal was ook redelijk vertegenwoordigd met Marcel en Peter vd S. Heerle scoorde per inwoner veruit het best met Jack en Cees H. Uit het buitengebied was zoals altijd Silvia van de partij.

Als vanzelf nam Jack de leiding en hij schotelde ons een zeer afwisselende tocht voor met zeer verrassend eerste deel. Tot 3 keer toe leek het dat De Heide zijn eerste hoofddoel was, maar dat bewaarde hij voor het laatst toen bij enkelen het beste er al af was. Na een leuk begin via Zoomland werden volgens mij voor de eerste keer sinds de oprichting van de mtbtak alle zandwegen rond Heerle aangedaan. Weer eens wat anders en erg leuke dorpspromotie. Daarna nog steeds geen Heide maar kriskras door Fort de Roovere Vervolgens alle hoeken van De Melanen met de prachtige nieuwe waterpartij.

 

Via Vrederust uiteindelijk toch bij De Heide aanbeland. Dat was andere koffie dan het veelal vlakke parcours tot dan toe. Jack kent ieder ook hier ieder paadje en maakte er wat moois van. Wie dacht dat het hierna tijd voor koffie was kwam bedrogen uit want het leek er even erop dat onze gids 't Appeltje niet meer wist te vinden. Kort nadat Silvia het laatste bergje beloonde met een buiteling besloten René en ik dat het voor ons genoeg was geweest. Ook met onze terreinkennis bleek niet veel mis want binnen no time zaten we aan de koffie. Blijkbaar deed goed voorbeeld goed volgen en was het gezelschap weer snel compleet waarbij ondanks de tegenvallende temperatuur voor het terras werd gekozen voor de discussie over gereden kms gps en vele andere zaken waaronder de nieuwe boomhut met plaats voor 25 personen.

 

 

Peter W

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten