Boskroegtocht

Eindelijk een fietstocht die met zon werd overgoten.........

En dat was te merken, al ruimschoots op tijd waren de Pedaleurs aanwezig om deze dag deel te nemen aan de “Boskroegtocht”.
 
Met een goed humeur getooid in het zomer tenue, vergezeld door de zonnebril konden we gaan genieten van deze 90 kilometer lange rit.Maar niet vertrekken alvorens we vriend Kees hadden gefeliciteerd met zijn verjaardag en zijn wereld prestatie met de beklimming van de Mont Ventoux, chapeau.

Ook werd duidelijk dat er misschien een extra sanitaire stop zou moeten worden ingelast gezien het duw- en trekwerk tijdens deze toilet oefening zoals werd uitgelegd door collega pedaleur Arn.  Zoals gewoonlijk vertrokken we stipt op tijd onder leiding van nestor Jeroen aan de rit.

 

Genietend van de bosrijke omgeving en het glooiend parkoers naderde wij al snel het rustpunt aan de oude grens te Putte waar we bij horeca “Grenszicht” konden genieten van een over heerlijke koffie versierd met een toefje slagroom, heerlijk!! 

Hier verliet De jarige job de groep om zo op tijd terug te zijn voor zijn vrienden en familie. Na de pauze vertrokken we voor de laatste 40 km.

 

Gewoonlijk zijn deze km ’s pittiger, sluwer en dus vooral oppassen geblazen en zorgen dat je in de juiste positie zit want het tempo gaat hier omhoog. Het was duidelijk te merken dat niet een ieder zich zomaar gewonnen zou geven. Vooral de laatste 15 km ging het er snoeihard aan toe.

 

Over en weer werd het tempo opgevoerd maar wat er ook werd geprobeerd, onze Roosendaalse vrienden wisten deze aanvallen steeds te pareren zodat we unaniem moeten zeggen dat zij de absolute winnaars zijn.

 

Toch werden de meeste, pittigste en vooral de sterkste km ’s verreden op het terras van ons clublokaal Krijnen . Daar is het altijd goed toeven, maar deze stop verliep niet zoals het betaamt!!!

Al werd hij bijna geheel ondergekakt door de vogels verstopt in de lommerd van de bomen en werd hij versierend schoon gemaakt door uitbaatster Loes.

Konden we unaniem zeggen dat de strijdbaarste renner zich deze ochtend Jan mag noemen.

 

Vele sportgroeten en voor de vakantiegangers veel plezier.

Tot volgende week.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Frans de kok (zaterdag, 16 juli 2016 21:37)

    Geweldig weer zo'n verslag .prachtig.

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten