Van villawijk tot boerenmoeras

Vandaag alweer voor de derde keer, en nu als officieel nieuw lid van de groene trein, op weg naar het appeltje. Tijdens het verzamelen was er natuurlijk al het gebruikelijke gekeuvel en de nodige smoesjes waarom men vandaag niet zo hard kon. De eerste meters werd er vooraan flink aan getrokken en werd al snel duidelijk dat we een snelle groep hadden en een nog iets snellere groep dus ging ik met de snelle groep verder.

Prachtige kronkelpaden met een zonnetje tussen de bomen door, wat wil je nog meer op een vroege zaterdag morgen... Later bleek dat we vooral over illegale paden hadden gereden, maar ja met een laag hangende zon is het natuurlijk moeilijk bordjes lezen. We zouden richting de Luchtballon fietsen, maar lucht hadden we tekort en de ballon hebben we nooit gevonden.

 

Ik ben zo blij dat er altijd wel iemand bij is die weet waar we zijn onderweg want anders zou ik zo op TV komen bij het programma Vermist in de natuur. Vandaag waren we alleen het bos zo nu en dan ook een beetje kwijt en raakte we verstrikt in villawijken en doodlopende brandpaden, maar dat mocht de pret niet drukken. Uiteindelijk kwamen we bij een boerenmoeras waar we een nieuwe sport hebben ontdekt, slootje springen met hindernissen en handbagage in de vorm van een MTB.

 

We hadden ook een gastrijdster Bianca. Ze fietste lekker mee, maar net als ik tijdens mijn eerste rit was het ook zichtbaar afzien. Gelukkig zijn er dan altijd mannen die even een helpende hand uitsteken en een duwtje in de rug kunnen geven. Zo werd meteen duidelijk dat voor nieuwe dames meer privileges gelden dan voor mannen, puntje voor de agenda zeg ik.

 

Volgende week een ritje buiten BoZ waarbij ik verstek moet laten gaan ivm verplichtingen rondom een goedheilig man met vrienden die ook hebben gesport in het bos. Hoe komen ze anders zo zwart...

Van mijn vriendin hoef ik me nog net niet buiten uit te kleden en mijn dochters van 2 en 5 hebben de genen van moeders want die moeten niets van die modder hebben.

 

Ik vond het weer heerlijk en zeg tot de volgende keer. Mogelijk dan ook in de clubkleuren.

 

Eric

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    KC (zondag, 06 november 2016 21:15)

    Leuk verslag, ik zie een mooie carrière als verslaggever voor je weggelegd. ;-)

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten