Zigzag crossen door de bossen.

Zoals iedere zaterdagmorgen is het een komen van vele sporters die allen op hun beurt de vele disciplines van sport beoefenen rond de bossen van Lievensberg. Zo ook bij de mtb’ers van fietsclub de Pedaleurs.

Zaterdag jl. waren we met welgeteld 17 mountainbikers, aangevuld met gastrijder Piet, om deze ochtend weer een sportieve invulling te geven.

Na eerst traditiegetrouw plaats te hebben gemaakt voor de plaatselijke bakker was het de beurt aan de snelle boys op zaterdag om hun programma af te werken. Werkelijk als een komeet vertrokken zij onder leiding van supervisor Kees aan hun tocht.

 

Ondergetekende is meer van de “minder snelle“ groep. Onder zichtbaar een rustig tempo begonnen zij aan hun zigzag koers. Een tocht waar zo veel als mogelijk zigzaggend wordt gecrost in en door het bos van Lievensberg.

Een terrein dat uitstekend is voor deze opdracht, veelal los zand heuvelachtig en vooral smalle paden. Veel keren, draaien en weer aanzetten dat was de opdracht waar deze ochtend aan moest worden voldaan. Wel geteld ging dat precies een half uur goed.

Toen we voor de derde keer door het mulle zand gingen was er een massale valpartij.

De een na de andere viel je kon er niet meer passeren met een grote opstopping tot gevolg. Dré, die tot dan alles en een ieder tot groot genoegen had begeleid, had het niet in de gaten en volleerde gewoon door.

Zijn tempo was dermate hoog met het gevolg dat onze kompaan ter velde onvindbaar was geraakt.

 

Nadat we de stalen ros weer hadden beklommen gingen we massaal op zoek naar de kopman. Gelukkig duurde het niet al te lang of we kregen hem in het vizier zodat een hergroepering niet lang op zich liet wachten. Als of er niets was gebeurd draaide Dré weer even vrolijk door het mulle zand en begon het geheel weer van voor of aan.

Half koers werd er nog een andere route van het bos verkozen zodat ook die fietsgoden aan hun trekken kwamen.

 

Na twee uur crossen waren we weer terug bij ons clublokaal en onder het genot van een heerlijk bakkie werd de rit nog eens over gedaan. Natuurlijk werden de meeste kilometers weer verreden na afloop. Al snel werd duidelijk dat het verschil tussen de snelle boys op zaterdag en de directe concurrente maar minimaal was.

 

Gelukkig werd dit obstakel op een ludieke wijze op gelost en konden we moe maar voldaan weer huiswaarts keren. Gezamenlijk blikten we al een weekje vooruit waar we na het fietsen allen worden uitgenodigd door het bestuur om gezamenlijk het sportieve jaar af te sluiten met koffie en gebak.

 

Groetjes en tot volgende week anders alvast prettige feestdagen en een gezond gezellig en een heel gelukkig Nieuwjaar.

 

Jan.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten

zo

17

sep

2023

Nieuwe koffiestop Hoeksewaardtocht

Jan had dit etablissement (De Vlasfabriek in 's Gravendeel) benaderd om daar een pauze te houden tijdens de Hoeksewaardtocht. We werden enthousiast ontvangen en welkom geheten door Monique en haar team. 

 

De koffie alsmede en het gebak waren heerlijk. We komen hier zeker nog terug!

meer lezen