"Op naar het Moretusbos"

De eerste MTB rit buiten Bergen op Zoom is een feit!En wat voor een , mogen we wel zeggen!!

 

Twee weken geleden was het helemaal nog niet zeker of deze rit zou door gaan. Maar dankzij het mailtje van Silvia kwamen de leden precies op tijd in beweging.

Over en weer werd er contact gezocht wie er wel en misschien ook weer niet mee zou gaan.Kees aarzelde en wilde eerst zelf een tochtje rijden en Frans dacht dat de buienrader in Tholen een heel ander beeld gaf dan aan de andere kant van de brug. Maar gelukkig bedachten zij zich net op tijd.

 Steeds meer werd duidelijk dat de club groot genoeg zou zijn en zo konden we rond de klok van 9 uur vertrekken voor onze tocht, "Op naar het Moretusbos".

 

Ludo kent als geen ander de omgeving daar, dus werd er besloten gezamenlijk de tocht te ondernemen met hem als gids en kopman tegelijk.Erop terugkijkende kunnen we de naam van deze tocht eigenlijk het beste veranderen in het “sterven der Gladiolen”.

 

We reden niet alleen op verharde wegen, maar ook door diepe groeven in het vaak drassige polderland, langs veelal smalle paden stijl omhoog en weer overhoeks terug naar beneden.Het bracht ons vaak tot het uiterste!

Halverwege de koers was het tijd voor de koffie die werd genuttigd bij café grenszicht in Putte waar Rene nog een verrassing in petto had.Namens de club trakteerde hij ons op koffie met een overheerlijke appelpunt goed gevuld met slagroom.

Al snel werd de nieuwe slogan geen Rens meer maar Reneke bedankt.

 

De trip retour ging via de bossen van Putte richting Hoogerheide en ook hier weer de kwalificatie van een pittige rit.Voor sommige van ons ging het licht langzaam uit, toch zeker voor ondergetekende.....

Mede daarom besloot een gedeelte halverwege retour de trip te voltooien via de verharde weg.

 

Al met al kunnen we terug kijken op een zeer geslaagde dag.Zo iets kan alleen dankzij de goede onderlinge band, de vele contacten en niet te vergeten de zilte tegen wind van vriend en collega Frans!!

 

Dank voor jullie deelname en applaus voor jezelf.

 

Groeten en tot de volgende rit.

Jan.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten