Even voorstellen

Even voorstellen…

Mijn naam is Fred Buermans. Ik woon al jaren in de Zandstraat in Bergen op Zoom en ik heb me onlangs aangemeld als lid van de Pedaleurs. Naast een uurtje korfbaltraining in de week bij de Scheldevogels en een aantal uurtjes tafeltennissen bij Harella in Heerle wil ik ook graag wat meer georganiseerd gaan fietsen. Dat lijkt me ook leuk.

Een aantal weken geleden werd ik door Silvia IJzermans geattendeerd op een MTB cursus van de Pedaleurs. Vijf zaterdagen instructie hoe dat allemaal werkt op zo’n mountainbike, vijf zaterdagen ook nog door de bossen crossen op paadjes waar ik het bestaan niet van af weet en dat allemaal gratis en voor niks! Dat kon ik niet laten liggen. Van het groepje enthousiastelingen dat hieraan is begonnen ben ik overigens de enige die alle vijf zaterdagen heeft volgemaakt. Op de zesde zaterdag meldde ik me weer bij de poort van ’t Appeltje om te ervaren hoe het nu werkelijk in z’n werk gaat. Ik werd echter verrast met een herhaling van de theorie die ik de vijf zaterdagen daarvoor ook al had meegekregen. Deze keer voor alle Pedaleurs trouwens en niet alleen voor de “nieuwelingen”. Erg leuk en ook weer leerzaam maar nou wist ik nog niet of ik wel bij kon houden. Daarom vol goede moed ook de zevende zaterdag met de fiets naar ’t Appeltje gereden en aangesloten voor mijn vuurdoop.

 

Om 09.00 uur vertrokken en 42 kilometer verder, waarbij ik slechts één keer onvrijwillig ben afgestapt, ben ik een ervaring rijker. Best wel bekende plekken gezien en nog veel meer onbekende. Leuke paadjes tegengekomen en minder leuke paadjes. In het dagelijks leven werk ik voor het gemeentebestuur van Dè Wielergemeente van Nederland (Rucphen). Ik heb aan den lijve ervaren dat dat geen garantie is voor een glanzende carrière als volleerd mountainbiker bij de Pedaleurs. De eerste bosrit was af en toe flink afzien en aanpoten geblazen maar het smaakt naar meer. Ik heb daarom m’n fiets weer afgepoetst en hier en daar van wat olie voorzien. Die is klaar voor een volgend ritje.

 

Van de penningmeester heb ik al een mail ontvangen waarin ik per 1 mei 2017 officieel als lid van de Pedaleurs wordt aangemerkt. Een mijlpaal! Inmiddels is er ook een afspraak met de kleermaker gemaakt zodat ik over een tijdje ook in zo’n mooie broek en trui kan rondrijden. Het zal er alleen maar beter op worden. Ja, ik denk dat ik me best zal vermaken bij de Pedaleurs. Ik heb er zin in.

 

En oh ja, Silvia IJzermans is mijn zus.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten