Ritverslag Dorst (Jan)

Zoals vermeld en besproken op de ALV stond de eerste mtb rit buiten Bergen op Zoom gepland voor 9 maart.  Voor de organisatie was het billenknijpen, de weersberichten waren niet al te gunstig. Gelukkig zaten de weergoden er (weer maar eens) naast en kunnen we niet anders concluderen dat onze Lieve Heer ook een beetje van fietsen houdt, want het weer was ons goed gegund.

Reden te meer voor een glimlach met positieve berichten van de organisatie bij de start. Welgeteld 14 Pedaleurs namen deel aan de rit in en rond de bossen van Dorst.

 

Nadat we hadden verzameld bij pannekoeckenhuys “De Hannebroeck “ te Oosterhout en de riempjes nog ff werden aangetrokken kon de “tour” gaan beginnen. Zoals het sportief en in goede verstandhouding betreft, vertrokken we in een groot lint over het gepeilde en glooiende parkoers door de bossen van Dorst/Oosterhout.

Al snel werd duidelijk dat het voor sommige te hoog was gegrepen, zeker voor ondergetekende, die lag al vrij snel horizontaal daarbij werd er geconstateerd dat de rest te vaak en onnodig werd opgehouden, besloten werd de groep te verdelen.

 

Allereerst de absolute toppers Peter v/d Sanden, Dennis en Gerco, zij waren sneller als het geluid en dus direct foetsie, zo ook de andere torpedo’s Ludo, Peter vd Stelt en Jaco zij stoven door de smalle gangen direct gevolgd door René en Eric. Een totale groep die zich ff duidelijk aan het uitleven waren.

Natuurlijk hadden we nog een groep daarna, ook snel maar duidelijk voorzichtiger. Toch tikte ook zij de 37 km in een onderlinge maar zeer sportieve strijd.

 

Tussendoor werd er nog een pauze ingelast aan de overkant van het kanaal in Den Hout, waar de Pedaleurs de koffie zich wel liet smaken.  Na afloop werden de km’s nog ff dunnetjes overgedaan, in het pannekoeckenhuis.  Snel werd duidelijk dat de toppers 45 km hadden geteld en de andere toppers 37 km.

 

Alle lof gaat uit naar de organisatie en niet te vergeten je eigen deelname, chapeau!

 

Alweer gaan we op naar het volgende festijn, de techniekles voor mtb en toer as vrijdag, 15 maart.

Plaats van handelen Studio Velo 19.00 uur te Bergen op Zoom. Niet vergeten op te geven!!

 

Groeten Jan.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten