In de buurt Bergen op Zoom: De Pedaleurs worden vijftig en vieren een feestje

Rijwieltoerclub de Pedaleurs uit Bergen op Zoom werd opgericht op 21 oktober 1969 en viert dit jaar dus haar vijftigste verjaardag. Wat staat er op het programma; een driedaagse, een jubileumrit en natuurlijk een feestavond! 

 

De leden van het eerste uur waren Ad van Schilt, Bart Aertsen, Jan de Mooij, Jan de Crom, Herman Lindeman, Jan Sebregts en Frans Nelissen. Van het huidige ledenbestand is Jeroen van der Ploeg lid vanaf 1971 en Piet Brocatus en Mario van den Boom sinds 1972.

Eerste toerfietsvereniging van Bergen 

De Pedaleurs waren de eerste toerfietsvereniging in Bergen op Zoom en zijn ook de eerste fietsvereniging met een mountainbike afdeling. Door tijdig in te zetten op het mountainbiken is de club de laatste jaren weer flink gegroeid. De mountainbike en de racefiets vullen elkaar prima aan. Veel leden die beginnen op de mountainbike gaan er na verloop van tijd ook het toeren op de racefiets bij doen. 

 

De teams 

Momenteel telt de club 60 leden, verdeeld in drie teams: een team voor toerritten op de racefiets, een mountainbiketeam en een team dat mountainbikeclinics geeft aan groepen.

 

Team Toer vertrekt iedere zondagochtend vanaf half maart tot half oktober vanaf het clublokaal café Jan Krijnen aan de Dubbelstraat voor een toertocht door West Brabant, Zeeland, Vlaanderen of Zuid Holland.

 

Team MTB vertrekt het hele jaar op zaterdagochtend vanaf het clublokaal Partycentrum ’t Appeltje aan de Balsedreef voor een mountainbikerit door de prachtige omgeving van de Brabantse Wal. Bij beide teams staat het motto: ‘samen uit, samen thuis’ hoog in het vaandel. Er wordt dan ook in verschillende groepen gereden met verschillende gemiddelde snelheden.

 

Team Clinics verzorgt zoals de naam al zegt, mountainbikeclinics voor groepen. Ook deze starten vanaf ’t Appeltje en vanaf diverse scholengemeenschappen. Jaarlijks wordt er een introductiecursus gegeven voor mensen die willen leren mountainbiken. Vanuit deze cursus stromen er iedere keer weer enkele deelnemers door naar het lidmaatschap van de club. Tevens verzorgen de Pedaleurs enkele keren per jaar zogenaamde Kids Rides voor kinderen van zes tot twaalf jaar om ook de jeugd bij de fietssport te betrekken. 

 

Feest 

In 1994, bij het vijfentwintig jarig bestaan van de club, reden de leden een vierdaagse tocht: de Ronde van Nederland. De eerste dag van Bergen op Zoom naar Heemskerk, de tweede rit naar Heeg in Friesland, de derde rit naar de Veluwe en de vierde dag weer naar Bergen op Zoom. In 2019 houdt de club het bij een driedaagse, die richting Hellendoorn in Overijssel zal gaan. Daar zullen de toerfietsers en de mountainbikers drie mooie tochten gaan fietsen op 20, 21 en 22 september. Ter voorbereiding staat op 15 juni een tocht in Limburg op het programma.

Op 20 oktober wordt voor leden en belangstellenden een jubileumrit voor racefietsen en mountainbikes georganiseerd vanaf ’t Appeltje. Daarover geven we later meer informatie. Op 2 november sluiten De Pedaleurs het jubileumjaar af met een feestavond voor de leden. Kortom, de Pedaleurs gaan er in 2019 iets moois van maken. Kijk hier voor meer informatie.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Agger 8

 4617 NM Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

za

28

sep

2019

Clinic TC Nuenen

Hallo Peter,

 

Bedankt voor jou inzet en van Kees en Jack. Het was een geslaagde kennismaking met de Brabants Wal met inzet van de fietsclub De Pedaleurs.

meer lezen 0 Berichten

ma

23

sep

2019

Driedaagse 2019, Holten (verslag toer)

Driedaagse 2019, Holten, team toer

 

In het donker met ±5°C op de thermometer is op vrijdag 20-9-2019 een viertal opper bikkels uit Zuid West Nederland op de racefiets gestapt om richting Holten te rijden. Waarvan geen één echte geboren en getogen Bergenaar. In totaal een tocht van dikke 210+ kilometers, onderweg voorzien van 3 stops.

meer lezen 1 Berichten

zo

22

sep

2019

Driedaagse 2019, Holten (verslag MTB)

Vrijdag 20 september 2019. Om half negen ’s morgens melden zich de eerste Pedaleurs met hun tassen en hun fietsen. Jan heeft weer een bus kunnen regelen die dit keer richting Holten zal rijden. Daar, op vakantiepark De Lindenberg, zijn 6 bungalows gereserveerd. Daar zal een select gezelschap Pedaleurs twee nachten en drie dagen doorbrengen. Dit jaar geen tweedaagse maar een driedaagse om het 50 jarig jubileum van de club extra kleur te geven.

meer lezen