Zeelandbrugroute

Voorafgaande, aan deze tocht, werden we de hele week gewezen op de extremen voor wat betreft het weer, het zou warm worden, heet, heel heet.

Van code oranje tot en met code rood werden we diverse keren geattendeerd op de gevaren van grote inspanningen tijdens deze extreme temperaturen. Zo ook zaterdagmiddag, code oranje!! maar dat voor wat betreft de neerslag.

We zouden overspoeld worden met vele hoeveelheden regen gepaard gaande met vooral windstoten en niet ongevaarlijk onweer. Naar aanleiding van dit alles druppelden zaterdagavond dan ook de eerste afmeldingen binnen, tot zondagochtend vroeg waren de mutaties rijkelijk, verondersteld werd dat de organisatie de tocht zou afblazen en/of verplaatsen dan wel vertrekken op een later tijdstip.

 

Niets van deze suggesties was waar en welgeteld 6 Pedaleurs vonden alle ophef en vooral de op en aanmerkingen overbodig, zij maakte zich klaar voor vertrek. Met een volle bak wind op kop en extra gemotiveerd begonnen we klokslag 08.00 uur aan onze tocht.

 

Mede door de sportieve en beste verstandhouding en vooral de onderlinge afspraken bracht ons precies op tijd en half koers bij Wilhelminadorp waar we ons de koffie met appelgebak goed lieten smaken. De weergoden waren ons goed gezind en als je volle bak wind vertrekt dan is het retour bijna een eitje maar je moet het nog wel ff doen.

Gelukkig werden de oudjes gespaard en was het vooral Han,Gerco,Hjalmar en Martijn die de trein in volle vaart retour brachten richting onze thuisbasis en vaste thuishonk, Café Krijnen te Bergen op Zoom.

 

Daar aangekomen werden de km’s nog ff dunnetjes overgedaan en onder het genot van een wel verdiende versnapering en een wijzende vinger, naar een ieder die het deze ochtend min of meer aan het verkeerde eind hadden, kunnen we niets anders zeggen dan applaus voor je zelf en op naar het volgende sportfestijn.

 

Groeten Jan.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten