Driedaagse 2019, Holten (verslag MTB)

Vrijdag 20 september 2019. Om half negen ’s morgens melden zich de eerste Pedaleurs met hun tassen en hun fietsen. Jan heeft weer een bus kunnen regelen die dit keer richting Holten zal rijden. Daar, op vakantiepark De Lindenberg, zijn 6 bungalows gereserveerd. Daar zal een select gezelschap Pedaleurs twee nachten en drie dagen doorbrengen. Dit jaar geen tweedaagse maar een driedaagse om het 50 jarig jubileum van de club extra kleur te geven.

Eerder deze morgen is een viertal bikkels al op de fiets gestapt om richting Holten te rijden. Vanuit Holten zullen de overige toerleden naar Eerbeek rijden om daar de bikkels te ontmoeten en gezamenlijk naar Holten te rijden. Die toermannen vermaken zich wel.

 

Ook in Roosendaal is een opstapplaats ingericht. Vier man zullen in een riante camper richting Holten rijden. Nadat in Holten iedereen een bed heeft uitgezocht en de tassen heeft uitgepakt vertrekken de MTB-ers rond half één voor een mooie rit in de omgeving. Na exact 940 meter te hebben gereden wordt het eerste pechgeval gemeld: de ketting van Silvia haar fiets wordt niet meer op spanning gehouden. Derailleur naar de Filistijnen! Niet te repareren langs de weg.

Ton, Fred en Silf besluiten een fietsenmaker op te zoeken om de fiets weer op een fatsoenlijke manier aan het rijden te krijgen. De rest van de ploeg gaat op zoek naar de Holten-route. Fietsenmaker nummer 1 houdt siësta van 12.30 tot 13.30 uur. Dat duurt te lang. Fietsenmaker nummer twee is wel geopend en bereid om de fiets te maken. Derailleur is niet meer te repareren. Maar het exclusieve materiaal waarop Silf haar ritjes maakt is helaas niet op voorraad in de winkel. De fietsenmaker is zeer bereidwillig en belt met collega’s in de buurt om de gewenste derailleur te traceren. Helaas zonder resultaat.

Dan maar een wat minder exclusief exemplaar gemonteerd. We willen uiteindelijk wel kunnen fietsen. De fietsenmaker zoekt een nieuwe fiets uit de etalage, demonteert de derailleur en monteert deze op Silf haar fiets. Na nog een mooi paar handschoenen gescoord te hebben wordt de rekening voldaan en gaan we met z’n drieën op weg.

Na niet zo heel veel keren verkeerd te zijn gereden vinden we uiteindelijk toch het startpunt van de route en doorgronden we de systematiek van pijlen en kleuren die de route(s) markeren.

 

Het weer is fantastisch en dat geldt ook voor de route die door het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug is uitgezet. Halverwege de route in Nijverdal wordt een koffiestop ingelast. Later zal blijken dat de andere groep MTB-ers hier nog een extra route hebben gereden richting Hellendoorn. Door ons oponthoud bij de fietsenmaker hadden we niet genoeg tijd om ook die route te rijden. Na terugkomst op het park is iedereen het er over eens: dit belooft veel goeds! Op naar het diner. En ook dat was prima geregeld.

 

Dag 2

De routes Rijssen en Wierden staan op het programma. Peer voorop om de weg te wijzen. Rijssen is een zeer technisch parcours. Op en af, draaien en keren, constant. Geweldige track! Halverwege nemen we de verbindingsweg naar route Wierden. René van Oers, Wim Schot, Annemie, Miranda en Irene besluiten een apart groepje te vormen om ook richting Wierden te rijden. Ook deze route is perfect bewegwijzerd en schitterend om te rijden. Halverwege ligt een apart parcours: Anna Fleur. 4,2 km lang en voorzien van zoveel bochten dat je er misselijk van wordt. Zeg maar het eerste gedeelte van de track in Nispen maar dan in het kwadraat. De uitsmijter op een terras in Wierden is welverdiend. Via de WhatsApp zien we dat René z’n groep ook op een terras in Wierden is neer gestreken. Het leven is goed in Tukkerland.

 

De olie in de remmen van Gilbert z’n fiets wil niet echt goed op z’n plaats blijven en zoekt uitwegen langs plaatsen die daar niet voor bedoeld zijn. Op naar een fietsenmaker die dit euvel kan verhelpen. De fietsenmaker bezit een prachtige zaak en hij verkoopt ook nog handschoenen voor € 2,00! Zo’n deal is natuurlijk niet te weerstaan en vele paren worden aangeschaft. Na verloop van tijd, zo’n 2 minuten na aanschaf, blijkt het met de kwaliteit van de handschoenen niet mee te vallen. Maar mooi zijn ze wel. Dat is in ieder geval iets.

De rest van route Wierden afgereden en via de eerder gefietste verbindingsroute weer op route Rijssen aangekomen, rijden we daar de laatste 8 kilometer van deze zeer technische route. Het weer is schitterend, de routes zijn prachtig. Wat kan het leven mooi zijn!

 

Na terugkomst op het park wordt een heerlijk koud glas bier besteld. Dat hebben we wel verdiend. En net als we het glas aan de lippen hebben: telefoon. Bericht van René z’n groep. Annemie meldt dat Irene een buiteling heeft gemaakt en dat zij met Irene en Miranda zijn gestrand bij een benzinestation in Vriezenveen of all places. René en Wim zijn over de weg terug naar Holten aan het fietsen. Annemie en Miranda willen graag snel terug naar Holten want zij rijden deze dag nog terug naar huis. Irene moet naar de huisartsenpost in Almelo want een snee in haar been moet dringend gehecht worden. Kommer en kwel kortom terwijl dat koud glas bier stond te lonken. Maar goed. Auto gepakt en op naar Vriezenveen. Annemie en Miranda met fietsen ingeladen en op het park afgezet. Jan en echtgenoot Hjalmar hebben Irene opgepikt en bij de huisartsenpost afgeleverd.

 

Na wederom een prima diner worden we uitgenodigd om het brommermuseum te bekijken. Zo’n “once in a life time” kans laat je natuurlijk niet liggen en vijf minuten later hebben we alle 90 brommers gezien. Een enkeling (die René heet) was echter dermate geïmponeerd door de verzameling dat hij werkelijk iedere brommer op de foto moest zetten. Na afloop kreeg iedere bezoeker nog een fraaie CD met Classic Tophits. Een waar collectors-item. De CD zou later nog voor de nodige stemming zorgen in de Camper op weg naar huis. Roosendalers…

 

Dag 3

Zondag. Zondag rustdag in de Bible-belt. Ook rustdag op het park en dus geen ontbijt in het restaurant. Geen paniek. De organisatie van de driedaagse hebben het zo geregeld dat we in Holten bij een lunchroom kunnen ontbijten. Om kwart over 8 vertrekt de hele meute, MTB en Team Toer, op de fiets naar Holten voor een prima ontbijt. Tegelijkertijd worden de wensen voor de lunch genoteerd want die zal ook daar om 13.00 uur genuttigd worden.

 

Na het ontbijt vertrekken de MTB-ers naar Markelo om daar de gelijknamige route te rijden. Ook deze route is werkelijk fantastisch. Zeer afwisselend, zeer uitdagend met een kuitenbijtend klimmetje op het eind. Minpuntje vormen de mannen met de elektrieke fietsen. Vooral al ze vragen om even opzij te gaan als jij lopend bergop gaat en zij (Adje dus) “tra la la” zingend op het dooie gemakje tegen die zelfde berg omhoog fietsen… Later berg op nog wel een duwtje in de rug gekregen dus het is weer goed gemaakt.

 

Rond 13.00 uur de lunch in Holten en daarna naar het park om te douchen en de zaak weer in te pakken om naar huis te gaan.  De driedaagse 2019 zit er op. Prachtige accommodatie, prachtige routes, prachtig weer en een uitstekende organisatie en begeleiding. Het kon niet beter dit jaar. Chapeau!

Hartelijk dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.

 

Fred

 

noot redactie: voor foto's die gemaakt zijn tijdens deze drie dagen, klik je hier en voor video's, klik je hier.

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten