Driedaagse 2019, Holten (verslag toer)

Driedaagse 2019, Holten, team toer

 

In het donker met ±5°C op de thermometer is op vrijdag 20-9-2019 een viertal opper bikkels uit Zuid West Nederland op de racefiets gestapt om richting Holten te rijden. Waarvan geen één echte geboren en getogen Bergenaar. In totaal een tocht van dikke 210+ kilometers, onderweg voorzien van 3 stops.

Na 95km de eerste koffiestop In Zaltbommel. Nou, de appeltaart en koffie vlogen erin. Er was een strak route schema met rusttijden opgesteld en dit werd streng gehandhaafd. Onze wegkapitein riep om de 3 minuten, ‘draaien’, waardoor de fietstocht meer op een rit in de draaimolen leek, maar met Noord Oost 2/3 tegen, werd dit pas na 200 km gewaardeerd. Lang zitten en uitgebreid kletsen op de eerste stop was er niet bij; door naar Rhenen voor de terras lunch, het was inmiddels een dikke +23°C, aangenaam fietsweer. Daar stond de eerste uitsmijter van het weekend op het menu. Na dikke complimenten over de afstand en tocht te hebben ontvangen van mede wielrenners uit de buurt was het eten geblazen. Er zijn ook nog bikkel foto’s gemaakt, al ging dat niet echt van een leien dakje; we zullen het er op houden dat deze wielermeneer zwaar onder de indruk van onze fietstocht was… Door naar het meeting point de Korenmolen in Eerbeek om daar samen met de andere toerrijders een ‘coolaaaaaaa met suikers’ te nuttigen, waarna we gezamenlijk door konden rijden naar Holten.

 

Deze andere toerrijders, ook wel de ‘iets mindere’ racefiets bikkels zijn namelijk deze ochtend met de auto naar Holten gereden en hebben daar een mooie toerrit van uiteindelijk 110km gereden, waarvan de laatste stop dus in Eerbeek om ons op te pikken. De laatste 50km hebben we gezamenlijk afgelegd, waarbij we frequenter dan een normale zondagsrit hebben gedraaid. Uiteindelijk is iedereen ‘meej ne tevreje bakkes’ op het vakantie park in Holten aangekomen. Aldaar was het douchen en recupereren. De zalm met eiwitten en de herstel biertjes vlogen erin. Sommigen hebben nog wat van de Hellendoorn auto rally gezien, maar hoofdzakelijk gehoord. De start van een klassementsproef van een rally wagen gaat met ‘een weinig toeren‘ en een klein koplampje extra gepaard….

Op zaterdag stond de Sallandse beste bultentocht van 130km op het programma, het was al lekker vroeg warm weer (20+°C) dus de mouwtjes gingen vroeg naar beneden, net zoals de MTB-ers hebben alle toerrijders genoten van de omgeving in dit mooi stukje Nederland. De venijnige klimmetjes zijn hier en daar best gemeen na de kilometers van gisteren, maar iedereen komt happy boven. De bultjes laten we na 50 km achter ons, waarna we na 20 kilometer rap ronddraaiend in het peloton in Bathmen op het zon overgoten terras aankomen voor de uitgebreide lunch. Daar vliegen de Overijsselse eieren de pan in en worden tot en met het laatste restje opgegeten. Daarna is het met een straf oostenwindje richting Holten rijden. Op een gegeven moment zakken we af naar het Zuiden waarna we tijdens een beetje lokaal ‘draaien en keren’ het betere sightseeing van de lokale omgeving doen. Wat staan hier mooie ‘rijtjes huizen’ zeg, en voor ruzie met de buren kun je maar beter niet krijgen, je hebt er maar 1 of als je geluk hebt 2. De laatste 15 kilometer zijn er om het gemiddelde een beetje op te krikken, het is dan wind mee, waarbij sommige worden uitgescholden voor beulen… Des te lekker zijn de heerlijke koude Weizen biertjes op het terras in Holten centrum, toch?

Op het park aangekomen nog maar een biertje extra genuttigd samen met de MTB-ers en fietsverhalen uitgewisseld. Je hebt deze sterke verhalen en herstel suikers immers nodig.

 

Jan mocht helaas nog even een (fiets)ambulance ritje uitvoeren, maar dat mag de pret uiteindelijk aan het diner niet drukken. Wederom heerlijk gegeten op het vakantie park. Sommigen zijn nog ‘buut’n brommers wezen kiek’n’. We zullen maar zeggen: ”What happens in Holten stays in Holten.”

 

Op zondag hebben we met alle deelnemers van de driedaagse bij Nijkamp in Holten centrum ontbeten, waarna er voor team toer een relatieve rechttoe rechtaan rit naar Zutphen en terug op het programma stond. Opstappen, maar met name zitten op zo’n smal over comfortabel race fiets zadel was voor sommigen na de vorige twee dagen even flink doorbijten, maar na wat kilometers hoorde je niemand echt meer klagen; gedeelde smart is halve smart zullen we maar zeggen. Op het terras in Zutphen was het weer heerlijk toeven en de koffie was top! Op de terugweg was het wederom optimaal genieten en sommige wilden de beentjes nog even testen. Na een minuutje of tien flink doortrappen kwam het bekende zinnetje ‘stelletje beulen’ weer door naar de voorkant van het peloton. Bergenaren….

 

Na 73 heerlijke kilometers streken we naast de MTB-ers neer voor een lunch in Holten city. Wederom stonden er uitsmijters of kroketten op het menu. Een ijsje als afsluiter waarna we gezamenlijk naar het park gingen om te douchen en op te breken.

 

Wat was dit een TOP weekend met TOP weer!!!!!!

Bedankt allemaal voor de gezelligheid! Bedankt fietsclub en organisatie om dit allemaal mogelijk te maken, hulde en applaus!

 

Tot volgend jaar

 

Uw verslaggever uit Roosendaal

noot redactie: voor foto's die gemaakt zijn tijdens deze drie dagen, klik je hier en voor video's, klik je hier.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Jan. (maandag, 30 september 2019 20:34)

    Bij een pracht van een 3 daagse hoort een pracht verhaal �.
    Chapeau " vriend ".

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten

zo

17

sep

2023

Nieuwe koffiestop Hoeksewaardtocht

Jan had dit etablissement (De Vlasfabriek in 's Gravendeel) benaderd om daar een pauze te houden tijdens de Hoeksewaardtocht. We werden enthousiast ontvangen en welkom geheten door Monique en haar team. 

 

De koffie alsmede en het gebak waren heerlijk. We komen hier zeker nog terug!

meer lezen

wo

17

mei

2023

3 daagse met het Rijks in Giethmen (gemeente Ommen)

Maandagmorgen om 8 uur was het al druk op straat voor de sportafdeling van het Rijks. De leerlingen die deel zouden nemen aan het sportkamp stonden al klaar met hun koffers op de bussen te wachten

Jan, Joost, Linda, Martijn en ondergetekende hadden de eer om de leerlingen 3 dagen op de MTB te gaan begeleiden.Het was even wachten op de vrachtauto voordat de fietsen ingeladen waren, maar rond half 10 konden jan en linda met de vracht op weg.

 

meer lezen 0 Berichten