Verslag Loonse en Drunense Duinen.

Velen van ons weten wat mountainbiken precies inhoudt, toch nog even voor de “lees“-introducees een kleine impressie. Van oorsprong is de Pedaleurs een sportieve club van enthousiaste racefietsfanaten, die wekelijks hun kilometers wegtrappen.Wel zijn al 50 jaar actief op de weg, tussen maart t/m oktober.

Om niet helemaal stil te hoeven staan in de overige maanden, werd er een mountainbike-afdeling opgericht die het hele jaar door actief is. Mountainbiken is fietsen in en door de bossen en vooral op onverharde wegen, een bezigheid voor sporters en recreanten. Ook de mountainbike-afdeling groeide uit tot een zeer succesvol gezelschap, die iedere zaterdagochtend actief is in en rond de bossen van Lievensberg.

 

Gemiddeld zesmaal per jaar organiseren de coördinatoren een mountainbiketocht buiten de regio.

Zo ook 26 oktober jl.; mountainbiken door de Loonse en Drunense Duinen.

Met 17 inschrijvingen op zak werden we, door de organisatoren, rond de klok van 09.00 uur verwacht bij café Roestelberg te Kaatsheuvel. Zoals het hoort moesten we eerst voorzien worden van een geldig vignet dat verplicht is gesteld door natuurmonumenten. Je kunt dan, op een vrij avontuur, de uitgestippelde mountainbike routes volgen zoals is aangeduid.

Dit vignet is voorzien voor het hele jaar 2020, dus goed bewaren!

Dankzij het mooie weer konden we ons flink en vooral sportief uitleven op dit prachtige parkoers.

 

Halfkoers werden we getrakteerd op een heerlijk bakje koffie bij het altijd vriendelijke en ook even drukke uitspanning “De Rustende Jager”.

Na de pauze wachtte ons nog een pittige “zwarte“ route retour, het altijd lastige en vooral technische parkoers. Met de vele bochten en venijnige heuvels, brachten we met zijn allen ook deze opdracht tot een goed einde. Bij terugkomst moesten we nog even de rit analyseren, dat gebeurde onder het genot van een wel verdiende consumptie die wederom werd aangeboden door de vereniging.

We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde dag met dank aan de organisatie!

Het volgende mountainbike-uitje, wat verder weg van Berregen, staat gepland op 30 november, namelijk naar Putte-Moretusbos.

 

Jan.

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten

zo

17

sep

2023

Nieuwe koffiestop Hoeksewaardtocht

Jan had dit etablissement (De Vlasfabriek in 's Gravendeel) benaderd om daar een pauze te houden tijdens de Hoeksewaardtocht. We werden enthousiast ontvangen en welkom geheten door Monique en haar team. 

 

De koffie alsmede en het gebak waren heerlijk. We komen hier zeker nog terug!

meer lezen