Kort verslag feestmiddag 2024

De feestcommissie had voor het seizoen iets nieuws bedacht. Dit jaar geen afsluiting aan het eind van het seizoen, maar een nieuwjaarsborrel in combinatie met een mooie stadswandeling. Ik heb de deelnemers niet geteld, maar ik denk dat we met ca. 50 deelnemers aanwezig waren.

 

Nadat we verzameld zijn bij Grand Café 'De grote Slok', waar we ontvangen werden met koffie en een mini-saucijzenbroodje, ging de hele groep naar de Grote Markt. Daar werden we gesplitst in meerdere groepen, een groot deel ging de toren van de Peperbus bezoeken, wat minder deelnemers hadden gekozen voor een bezoek aan de Gevangenpoort. Aangezien ik in een groep zat die de toren ging beklimmen, gaat het verslag hier verder over.

Onze gids heette Jan Jongenelen, hij werkt voor de Stichting Stadsgidsen Bergen op Zoom, een zeer enthousiaste man die er zin in had en de tijd nam. Jan vertelde dat het aantal treden naar boven 183 is.

 

Boven was het genieten van het uitzicht, dat kun je wel zien aan de foto's. Wel was het behoorlijk fris door de stevige wind. Net voordat we naar beneden gingen, begon het carillon te spelen, en ik kan jullie verzekeren, dat maakt enorm veel geluid als je daar naast staat.

Toen we eenmaal beneden terug op de markt waren, bleek Jan ook de sleutel van het stadhuis te hebben. 

 

Jan vroeg me of we misschien naar binnen wilden, dat lieten we ons geen twee keer zeggen....

Ook hier wist Jan heel veel te vertellen, en toen we in de oude raadzaal kwamen, namen Diola en ik de gelegenheid om deze stoelen nog eens te passen, want in deze zaal zijn we lang geleden getrouwd.

 

Na de rondleiding door het stadhuis, liepen we nog de binnenplaats op van het Markiezenhof. Ook hier kregen we uitleg, en via het Zwijnshoofd liepen we ook nog naar de Gevangenpoort. Opnieuw wist Jan ons mee naar binnen te overtuigen, om daar ook nog veel te vertellen over de geschiedenis van dit gebouw.

 

Als laatste groep kwamen we binnen bij Krijnen, waar we met 60 deelnemers een wijnproeverij kregen voorgeschoteld. 

Arn, die veel van wijn weet maar vooral hoe je het drinkt, gaf een demonstratie en legde het een en ander uit. De proeverij was rommelig, maar dat verhoogde wel de sfeer. Arn probeerde de proeverij strak te leiden, maar zoals altijd lukt dat niet echt bij de Pedaleurs.

Na de proeverij ging de groep terug het café in, waar we soep met brood kregen voorgeschoteld. Zoals altijd was de sfeer daarna gezellig en vloeide het bier nog rijkelijk.

 

Jan, Dré en Linda, dank jullie wel voor het organiseren voor deze leerzame, gezellige en smaakvolle middag/avond.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact gegevens

Postadres:

 Zandstraat 95

 4614 CC Bergen op Zoom

 

Mail:

 info@pedaleurs.com

 

Telefoon:

 +31 6 46 91 84 50

 

Voor clinics en

mountainbike-begeleiding:

clinics@pedaleurs.com

 

Webmaster:

webmaster@pedaleurs.com

Onze sponsors

Laatste nieuws

di

19

mrt

2024

Clinic voor Rucphense ambtenaren

Op dinsdag 19 maart heeft Team Clinics voor de derde keer een rit georganiseerd voor een elftal sportieve ambtenaren van de gemeente Rucphen.

meer lezen 0 Berichten

za

06

jan

2024

1e Officiële Club-Gravelrit

Na de laatste clubrit die ik meereed op de mtb, net voor Kerstmis, werd er geopperd om binnenkort eens een gravelrit te rijden. Gezien de natte weersomstandigheden van de laatste weken, leek het mij een goed idee om deze activiteit voor vandaag te organiseren.

meer lezen 0 Berichten

zo

05

nov

2023

Sluitingstoer

Vandaag hebben we onder een, zeiknat, uurtje, min of meer kunnen genieten van de sluitingstoer. Een tocht over een afstand van 60 km. Met 8 diehards zijn we er 09.30 uur aan begonnen.

Een (aangepaste) tocht, samengesteld door onze sportkoning Ludo, chapeau!

meer lezen 0 Berichten